Σύνδεσμος Διαιτητών Κρήτης 5ο Παγκρήτιο Σεμινάριο Διαιτησίας

Στον «απόηχο» του Παγκρήτιου Σεμιναρίου Διαιτησίας Καλαθοσφαίρισης που διοργάνωσε για 5η χρονιά ο Σύνδεσμός μας και επιχειρώντας παράλληλα έναν συνοπτικό απολογισμό, θα καταγράψουμε την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση η οποία και στηρίχθηκε σε δύο βασικούς πυλώνες.
Από τη μία, η αθρόα και μεγάλη προσέλευση ανθρώπων του μπάσκετ από κάθε γωνιά της Κρήτης, η οποία πιστοποίησε το «στίγμα» της δίψας για γνώση, αυτοβελτίωση και πρόοδο που υπάρχει στους κόλπους της μπασκετικής μας κοινωνίας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα για συνεχή διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων που οδηγούν στην κατεύθυνση αυτή.
Από την άλλη, η ενεργή συμμετοχή προπονητών του αθλήματος και η διαδραστική τους παρουσία,  έδωσε διαφορετικό «τόνο» στο σεμινάριο και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσέγγιση διαιτητικών θεμάτων από, παντελώς, άλλη οπτική γωνία. Με αυτόν τον τρόπο, επιχειρήθηκε η κατανόηση δύσκολων θεμάτων-καταστάσεων τα οποία αποτελούν και σχεδόν μόνιμο «σημείο τριβής» ανάμεσα σε παίκτες, προπονητές και διαιτητές.
Καταλυτική, σε όλα τα παραπάνω, η συμβολή των ομιλητών (κ.κ. Κορομηλάς και Ζούρος) όπου με τις γνώσεις και την παραστατικότητά τους, διατήρησαν καθηλωμένο το ακροατήριο. Ευχή όλων μας ήταν να είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας αφού τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Οι θετικές κριτικές που λάβαμε, σχεδόν από όλους τους παρευρεθέντες, μας δίδει την πεποίθηση ότι η εκδήλωση άφησε άριστες εντυπώσεις και δημιούργησε ικανή παρακαταθήκη για τον επόμενό μας στόχο.
Απ' την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, για άλλη μία φορά, όλους όσους βοήθησαν ενεργά στη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης αλλά ιδιαιτέρως:
α) το Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου, τον Αντιπρόεδρο (κ Βαρδαβά Κωνσταντίνο) αλλά και τα λοιπά στελέχη του,  για τις ενέργειές τους ώστε να μας παραχωρηθεί η εξαιρετική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πολυκέντρου νεολαίας του Δήμου καθώς αλλά και για τη γενικότερη υποστήριξή τους στη διοργάνωση του σεμιναρίου,
β) την εταιρεία (πολυχώρος) Grand για το catering με τα εκπληκτικά εδέσματα που παρείχε στους συμμετέχοντες,
γ) τον κ. Κοκολάκη Παύλο για τις υπέροχες ανθο-συνθέσεις που «στόλισαν» την αίθουσα και τέλος
δ) την κα Χαλκιαδάκη Μαρία για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.
Δίνουμε υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε αυτό το Παγκρήτιο Σεμινάριο να καταστεί θεσμός για το νησί μας, στα πλαίσια των ενεργειών μας να γίνουμε ακόμα καλύτεροι τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη.